Menu Sluiten

“There’s a secret in our culture, and it’s not that birth is painful. It’s that women are strong"

– Laura Stavoe

bevalbad

Bevallen in bad kan ontzettend fijn zijn. Het warme water werkt pijnstillend, de gewichtloosheid en tegelijkertijd steun die het water geeft is fijn en de mogelijkheid om vrij te bewegen is tijdens de baring heel welkom: je kan gemakkelijk van positie veranderen.

Ook voor je kindje is een badbevalling fijn, de overgang vanuit de baarmoeder in het warme water is rustig en het warme water is vertrouwd voor ze. Een zachte landing. Ook met rugklachten kan een badbevalling heel prettig zijn.

Ik werk samen met bevallingsbaden.nl en verhuur het bad Birth Pool in a Box Pro. Een bad met een zitje, stevige grepen en meer dan genoeg ruimte om te bewegen. De verhuur is inclusief alle benodigdheden. Een aantal spullen zijn herbruikbaar en komen dus weer retour, een aantal spullen zijn om hygiënische redenen niet herbruikbaar en blijven dus in jouw bezit.

Wat krijg je allemaal:

birth pool in a box pro

met zitje

zachte bodem

stevige handgrepen

bevallingspakket Bevallen in Water

persoonlijke hygiënische hoes

dompelpomp

schepnetje

vloerbeschermkleed

antislipmat

thermometer

niet-giftige waterslang 10 meter

lange gynaecologische handschoenen

duidelijke handleiding

Het bad opzetten duurt ongeveer 15 minuten. Het vullen van het bad zo’n 45 tot 60 minuten.

Kijk bij tarieven voor een overzicht van de kosten.

wil je meer weten?

Voel je welkom om contact met mij op te nemen. Ook als je nog twijfels en vragen hebt. Ik hoor heel graag van je!

Doula

Een doula tijdens de bevalling heeft veel voordelen. zo verlopen veel bevallingen sneller (zonder te vergeten dat je echt de tijd mag nemen voor een bevalling), zijn er minder ingrepen nodig en kijken vrouwen vaak positiever terug op de bevalling.

doula haarlem

Werkwijze

Elkaar leren kennen is ontzettend belangrijk. Dat doen we door tijdens de zwangerschap elkaar een aantal keer te ontmoeten, in jouw vertrouwde omgeving. We bespreken hoe jij of jullie de zwangerschap beleven en hoe je aankijkt tegen de bevalling.

doula haarlem mothering the mother

Tarieven

Omdat ik geloof in de kracht van eenvoud bied ik één pakket aan. Hierin zit alles wat je van de begeleiding mag verwachten, en nog wat meer. Uiteraard is geen zwangerschap hetzelfde en hebben verschillende vrouwen verschillende verwachtingen.