Menu Sluiten

“Good beginnings make a positive difference in the world, so it is worth our while to provide the best possible care for mothers and babies throughout this extraordinarily influential part of life.”

– Ina May Gaskin

Doula

Doula laat zich vertalen tot dienende vrouw. Het was ooit heel normaal een andere vrouw bij je bevalling te hebben, een ervaren en kundige vrouw. Zij ondersteunt - emotioneel, fysiek en praktisch - tijdens de zwangerschap en geboorte.

Een doula tijdens de bevalling heeft veel voordelen. Zo verlopen veel bevallingen sneller (zonder te vergeten dat je echt de tijd mag nemen voor een bevalling), zijn er minder ingrepen nodig en kijken vrouwen vaak positiever terug op de bevalling.

Een doula is er als je een partner hebt, of niet. Als je thuis of juist liever in het ziekenhuis bevalt. Bij je eerste of tweede of derde of elke volgende bevalling. Een doula staat achter jouw wensen en ik als doula zal mijn uiterste best doen om jouw wensen te kennen en te bewaken.

Met fijne begeleiding, met een mooi geboorteteam en goed geïnformeerd streef je naar een geboorte-ervaring zoals jij die voor ogen hebt: een zachte landing.

Visie

Een bevalling is een levensveranderende ervaring in het leven van jou als vrouw, maar ook voor een partner is het een een niet te onderschatten gebeurtenis. En natuurlijk: ook voor je kindje, hoe hij of zij ter wereld komt is van groot belang.

Ik geloof dat het niet uitmaakt waar je bevalt, zolang jij je daar fijn voelt. Zolang jij je vertrouwd, geliefd en ontspannen voelt maakt het niet uit of je thuis, in bad, op bed of in het ziekenhuis bevalt. Belangrijk is dat je geïnformeerd bent, dat je weet wat kan wat je keuzes zijn. Bevallingen zijn steeds meer medisch geworden en het is niet meer zo vanzelfsprekend dat wij op ons lijf vertrouwen. Dat is iets wat ik je graag mee zou geven; bevallen vanuit vertrouwen in plaats van angst.

wil je meer weten?

Voel je welkom om contact met mij op te nemen. Ook als je nog twijfels en vragen hebt. Ik hoor heel graag van je!

mothering the mother doula haarlem

Tessel

Toen ik in 2015 mijn dochter Mus op deze wereld zette groeide de wens om mij te verdiepen in zwangerschap en geboorte. Deze verdieping en mijn nieuwsgierigheid zorgden vervolgens vrij snel voor de wens om met vrouwen, zwangerschap en geboorte te gaan werken. Inmiddels is zoon Wolf er ook en zijn het allemaal geen wensen meer.

doula haarlem

Werkwijze

Elkaar leren kennen is ontzettend belangrijk. Dat doen we door tijdens de zwangerschap elkaar een aantal keer te ontmoeten, in jouw vertrouwde omgeving. We bespreken hoe jij of jullie de zwangerschap beleven en hoe je aankijkt tegen de bevalling.

doula haarlem mothering the mother

Tarieven

Omdat ik geloof in de kracht van eenvoud bied ik één pakket aan. Hierin zit alles wat je van de begeleiding mag verwachten, en nog wat meer. Uiteraard is geen zwangerschap hetzelfde en hebben verschillende vrouwen verschillende verwachtingen.