Menu Sluiten

"Birth is not only about making babies. Birth is about making mothers- strong, competent, capable mothers who trust themselves and know their inner strength"

– Barbara Katz Rothman

Tessel

Toen ik in 2015 mijn dochter Mus op deze wereld zette groeide de wens om mij te verdiepen in zwangerschap en geboorte.

Deze verdieping en mijn nieuwsgierigheid zorgden vervolgens vrij snel voor de wens om met vrouwen, zwangerschap en geboorte te gaan werken. Inmiddels is zoon Wolf er ook en zijn het allemaal geen wensen meer.

 

Ik was zo onder de indruk van mijn zwangerschappen en bevallingen, ik was zo onder de indruk van wat er allemaal bij komt kijken. Zo onder de indruk van dat wat eigenlijk de normaalste zaak ter wereld is maar tegelijk zo intens bijzonder - het gewoonste wonder. Het is compleet nieuw maar ergens ook volledig vertrouwd. Hoe het je als vrouw zelfvertrouwen en kracht kan geven, hoe het je versterkt.

 

Ik begeleid je heel graag bij jouw proces. Liefdevol, met beide benen op de grond en met veel rust en vertrouwen.

Uiteindelijk komt het voor mij neer op mothering the mother. Zorgen voor de vrouw die - hoe en waar dan ook - haar kind gaat baren.

wil je meer weten?

Voel je welkom om contact met mij op te nemen. Ook als je nog twijfels en vragen hebt. Ik hoor heel graag van je!

Doula

Een doula tijdens de bevalling heeft veel voordelen. zo verlopen veel bevallingen sneller (zonder te vergeten dat je echt de tijd mag nemen voor een bevalling), zijn er minder ingrepen nodig en kijken vrouwen vaak positiever terug op de bevalling.

doula haarlem

Werkwijze

Elkaar leren kennen is ontzettend belangrijk. Dat doen we door tijdens de zwangerschap elkaar een aantal keer te ontmoeten, in jouw vertrouwde omgeving. We bespreken hoe jij of jullie de zwangerschap beleven en hoe je aankijkt tegen de bevalling.

doula haarlem mothering the mother

Tarieven

Omdat ik geloof in de kracht van eenvoud bied ik één pakket aan. Hierin zit alles wat je van de begeleiding mag verwachten, en nog wat meer. Uiteraard is geen zwangerschap hetzelfde en hebben verschillende vrouwen verschillende verwachtingen.