Menu Sluiten

“Whenever and however you give birth, your experience will impact your emotions, your mind, your body, and your spirit for the rest of your life.”

– Ina May Gaskin

werkwijze

Zwangerschap

Elkaar leren kennen is ontzettend belangrijk. Dat doen we door tijdens de zwangerschap elkaar een aantal keer te ontmoeten, in jouw vertrouwde omgeving. We bespreken hoe jij of jullie de zwangerschap beleven en hoe je aankijkt tegen de bevalling. Waar kijk je naar uit, waar zie je tegenop, wat zou je wel en juist niet willen. We hebben gesprekken met elkaar, maar ook kunnen we naar ontspanning toe werken door middel van bijvoorbeeld massage.

Bevalling

Tijdens de bevalling ben ik continu aanwezig; vanaf het moment dat jij dat wenst tot jouw kindje er is en ik jullie met een gerust en vol hart achter kan laten. Vanaf week 37 tot week 42 ben ik dan ook dag en nacht bereikbaar.
De begeleiding die ik tijdens de bevalling geef hangt af van jouw of jullie wensen. Praktisch, emotioneel en fysiek. Ik ben er om te masseren, om te praten. om te bewegen, om te informeren, maar ook om de sfeer te bewaken en af en toe een stap naar achter te doen. Jij en jouw partner hebben de belangrijkste rol en ik weet door onze gesprekken wat jullie wensen zijn.

Kraamtijd

Tijdens de kraamtijd kom ik bij jullie langs om uitgebreid terug te kijken op de zwangerschap en bevalling. We kunnen praten, maar ook een massage kan ontzettend fijn zijn. Ik schrijf in ieder geval een geboorteverhaal en geef dit jullie mee.

Kennismaking

Omdat ik denk dat het ontzettend belangrijk is dat je je volledig op je gemak voelt bij een doula is het kennismakingsgesprek geheel kosteloos en vrijblijvend. Ik kom naar jou toe en we hebben het over hoe jij in deze zwangerschap staat en wat ik eventueel voor jou kan betekenen.

wil je meer weten?

Voel je welkom om contact met mij op te nemen. Ook als je nog twijfels en vragen hebt. Ik hoor heel graag van je!

Doula

Een doula tijdens de bevalling heeft veel voordelen. zo verlopen veel bevallingen sneller (zonder te vergeten dat je echt de tijd mag nemen voor een bevalling), zijn er minder ingrepen nodig en kijken vrouwen vaak positiever terug op de bevalling.

Bevalbad

Bevallen in bad kan ontzettend fijn zijn. Het warme water werkt pijnstillend, de gewichtloosheid en tegelijkertijd steun die het water geeft is fijn en de mogelijkheid om vrij te bewegen is tijdens de baring heel welkom: je kan gemakkelijk van positie veranderen.

doula haarlem mothering the mother

Tarieven

Omdat ik geloof in de kracht van eenvoud bied ik één pakket aan. Hierin zit alles wat je van de begeleiding mag verwachten, en nog wat meer. Uiteraard is geen zwangerschap hetzelfde en hebben verschillende vrouwen verschillende verwachtingen.