top of page

“MOTHERS NEED JUST AS MUCH ATTENTION AS A NEWBORN, BECAUSE THEY TOO HAVE JUST BEEN BORN”

KRAAMZORG

 

De eerste acht dagen na de geboorte van je kindje zijn de eerste dagen van de kraamperiode.

Dagen waarin je je kindje gaat leren kennen, waarin je aan een nieuw gezin gaat wennen, waarin je lijf allerlei veranderingen doormaakt.

Deze dagen zijn vaak mooi maar kunnen ook onzeker zijn. Je hebt zojuist een kindje op de wereld gezet, daarbij stilstaan, het een plek geven, voor je lijf zorgen en alles leren over de zorg voor dat kindje – daar gaat de kraamweek over. En ik ben er heel graag bij om daarin te ondersteunen, te adviseren, voorlichting te geven en net als bij mijn doulawerk: holding the space.

Ik vind het ontzettend belangrijk dat de kraamweek jullie week is, een prachtige en kalme start voor iedereen uit het gezin. Naast de controles die ik zal doen bij moeder en kind zullen we tijdens de kennismaking en de intake ook ruim aandacht besteden aan jullie wensen.

Eventueel maken we samen een kraamplan, zodat jullie ook op die week goed voorbereid zijn, weten wat er mogelijk is en ook daar naar uit kunnen kijken tijdens de zwangerschap.

Mocht je meer willen weten, neem zeker contact met mij op. Ook een combinatie van een doulatraject en de kraamzorg is mogelijk.

 

De kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Er geldt wel een eigen bijdrage van 4.50 euro per uur, indien je aanvullend verzekerd bent vervalt deze in sommige gevallen. Neem hierover even contact op met je zorgverzekeraar.

Mijn werkgebied is Haarlem

bottom of page