top of page

ZWANGERSCHAP

Elkaar leren kennen is ontzettend belangrijk. Dat doen we door tijdens de zwangerschap elkaar een aantal keer te ontmoeten, in jouw vertrouwde omgeving. We bespreken hoe jij of jullie de zwangerschap beleven en hoe je aankijkt tegen de bevalling. Waar kijk je naar uit, waar zie je tegenop, wat zou je wel en juist niet willen. We hebben gesprekken met elkaar, maar ook kunnen we naar ontspanning toe werken door middel van bijvoorbeeld massage.

Als ik jullie kraamkundige ben hebben wij (al vroeg) in de zwangerschap een kennismakingsgesprek en zo rond week 34 kom ik nog eens bij jullie langs voor een intakegesprek. Uiteraard ben ik bereikbaar voor jullie tijdens de gehele zwangerschap, ook als kraamkundige.  

BEVALLING

Tijdens de bevalling ben ik als doula continu aanwezig; vanaf het moment dat jij dat wenst tot jouw kindje er is en ik jullie met een gerust en vol hart achter kan laten. Vanaf week 37 tot week 42 ben ik dan ook dag en nacht bereikbaar. 
De begeleiding die ik tijdens de bevalling geef hangt af van jouw of jullie wensen. Praktisch, emotioneel en fysiek. Ik ben er om te masseren, om te praten. om te bewegen, om te informeren, maar ook om de sfeer te bewaken en af en toe een stap naar achter te doen. Jij en jouw partner hebben de belangrijkste rol en ik weet door onze gesprekken wat jullie wensen zijn.

Als kraamkundige kom ik de verloskundige bij de bevallig assisteren op het moment dat dat nodig is. 

KRAAMTIJD

Als doula kom ik tijdens de kraamtijd bij jullie langs om uitgebreid terug te kijken op de zwangerschap en bevalling. We kunnen praten, maar ook een massage kan ontzettend fijn zijn. Bij sommige pakketten schrijf ik een geboorteverhaal en geef dat aan jullie mee.

Als ik ook jullie kraamkundige ben dan blijf ik nog acht tot tien dagen na de bevalling bij jullie voor de verzorging van moeder en kind, voor gesprekken, maaltijden en wat er in overleg nog meer fijn voor jullie is. 

 

KENNISMAKING

Omdat ik denk dat het ontzettend belangrijk is dat je je volledig op je gemak voelt bij een doula en kraamkundige is het kennismakingsgesprek geheel kosteloos en vrijblijvend. Ik kom naar jou toe en we hebben het over hoe jij in deze zwangerschap staat en wat ik eventueel voor jou kan betekenen tijdens de zwangerschap, bevalling en/of kraamtijd. 

Mijn werkgebied is Haarlem

“WHENEVER AND HOWEVER YOU GIVE BIRTH, YOUR EXPERIENCE WILL IMPACT YOUR EMOTIONS, YOUR MIND, YOUR BODY, AND YOUR SPIRIT FOR THE REST OF YOUR LIFE.”

– INA MAY GASKIN

Tessel-doorAlineBouma36.jpg
bottom of page